Alakart Mutfak
- senersinsen
- 6 Eki 2022
- 2 dakikada okunur
Restoran Mutfakları
Özel Restoran Mutfağı (Steak house, deniz ürünleri restoranı vb.)
Fast Food Mutfaklar
İkram mutfakları
İşletme dışında yemek hizmeti veren mutfaklar (Catering Kitchen vb.)
Endüstriyel Mutfaklar
Sözleşmeli veya endüstriyel yiyecek içecek hizmeti veren mutfak türleri (Endüstriyel
Mutfaklar) Çoğunlukla; Fabrika, otel, restoran, kantin ve catering gibi büyük işletmelerde kullanılmaktadır.
Daha az personel ile istenilen standartlarda daha fazla ürünün hazırlanması için kurulan teknolojik teknoloji.
mutfaklardır.
Bazı özellikler göz önünde bulundurulur; daha az insan gücü, daha hızlı ürün çıkarma, ürün tazeliği
ve standart kalitede gıda çeşitlerinin hazırlanma amacı dikkate alınmıştır. Genellikle bu tip
mutfakların hazırlık bölümleri, pişirme bölümleri ve çıkan yemeklerin sunumu.
Alanlar farklı.
uçak mutfakları
Havayolu yemek mutfağı (Havayolu mutfağı) Uçak mutfakları, en kısıtlı alanlar için uygundur ve
mutfak üniteli mutfaklar.
Kıtalararası olmayan uçaklarda genellikle pişirme üniteleri bulunmaz. Sadece ısıtma ve depolama
birimleri mevcuttur. Önceden hazırlanmış veya pişirilmiş yiyeceklerin servis edilmesi
amaç için kullanılır.
gemi mutfakları
Bugün profesyonel mutfaklar arasında yer alan beş yıldızlı bir otelin mutfağında adeta adeta.
Son derece modern mutfak üniteleri ile donatılmış mutfaklardan biridir. Kadırgaların çoğu
önemli özellikleri otel mutfaklarına göre daha kısıtlı alanlara sahip olmasıdır.
Fırtınalı havalarda geminin pruva ve kıç tarafı dalgalara çarptığında veya yuvarlandığında
Tüm mutfak ekipmanları düşmeyecek şekilde sabit olarak monte edilmiştir. başka
Gemide gazın özelliklerinden biri tehlikeli olduğu için çoğunlukla elektrikli mutfak ünitelerini içerir.

A la Carte Kitchen
Restaurant Kitchens
Special Restaurant Cuisine (Steak house, seafood restaurant, etc.)
Fast Food Kitchens
Catering kitchens
Kitchens that serve food outside the business (Catering Kitchen, etc.)
Industrial Kitchens
Types of kitchens that provide contracted or industrial catering services (Industrial
Kitchens) Mostly; It is used in large enterprises such as factories, hotels, restaurants, canteens and catering.
Technological technology established for the preparation of more products at the desired standards with less personnel.
are kitchens.
Some features are considered; less manpower, faster product extraction, product freshness
and the purpose of preparing standard quality food varieties were taken into account. Usually this type
the preparation sections of the kitchens, the cooking sections and the presentation of the dishes.
The fields are different.
airplane galleys
Airline food kitchen (Airline kitchen) Aircraft kitchens are suitable for the most constrained spaces and
kitchens with kitchen units.
Non-intercontinental aircraft usually do not have cooking units. Heating and storage only
units are available. Serving pre-prepared or cooked food
used for the purpose.
ship galleys
It is almost like the kitchen of a five-star hotel, which is among the professional kitchens today.
It is one of the kitchens equipped with extremely modern kitchen units. Most of the galleys
important features are that it has more limited areas compared to hotel kitchens.
When the bow and stern of the ship hit the waves or roll in stormy weather
All kitchen equipment is fixedly mounted so that it does not fall. other
It mostly includes electric kitchen units as one of the properties of gas on board is dangerous.
given.
Comentários