Mutfak Çeşitleri
- senersinsen
- 6 Eki 2022
- 2 dakikada okunur
Gastronomi sektöründe yer alan yiyecek içecek işletmeleri, sektörde hizmet verdikleri kitleye hizmet vermektedir.
Verdiği şekle ve kuruluş amacına göre farklılık gösterir. işi beslemek
Binada kurulan mutfak bölümleri de değişiyor.
Tüm mutfak personeli aşağıdaki bilgilere sahip olmalıdır. mutfak
çalışanlarında verimliliğe dayalı, etkin ve karlı bir üretim gerçekleştirmek için,
Bilgiler eksiksiz ve eksiksiz olarak departmanda çalışanlara aktarılmalıdır. mutfak
mutfağın organizasyonu, mutfağın planı ve fiziksel özellikleri hakkında bilgi,
malzemeler ve yaptıkları işler, mutfakta uygulanması gereken çalışma ve güvenlik kuralları
İlgili yerlerdeki notlar bu tür konuları açıklayıcı bir şekilde içermelidir.
Mutfak türleri arasında mutfağın oluşumunda veya yeniden düzenlenmesinde dikkat edilmesi gerekenler
Gerekli faktörler şunlardır:
İşletmenin büyüklüğü ve türü
İşletmenin organizasyon yapısı
Mutfağın fiziksel yapısı ve ilgili ekipman
Uygulanacak yemek menüsü
İşletme Türüne Göre Mutfak Çeşitleri
Ulusal Gıda Hizmeti Endüstrisi Enstitüsü tarafından belirlenen 12 farklı işletme
geleneksel restoranlar
Hızlı servis restoranları
Sağlık kurumlarında yemek hizmetleri
Ortaöğretim kurumlarında yemek hizmetleri
Üniversitelerde yemek hizmetleri
Otel, motel ve tatil köylerinde yemek hizmetleri
Askeri birliklerde yemek hizmetleri
Ulaşım araçlarında yemek hizmetleri
Endüstriyel (kurumlar) yemek hizmetleri
Perakende veya hazır yemekler
Eğlence amaçlı yemek hizmetleri

Food and beverage businesses in the gastronomy sector serve the audience they serve in the sector.
The kitchen sections installed in the building are also changing.
All kitchen staff should have the following information. kitchen
in order to realize an efficient and profitable production based on efficiency in its employees,
The information should be transferred to the employees in the department completely and completely. kitchen
information about the organization of the kitchen, the plan of the kitchen and its physical features,
materials and their work, working and safety rules to be applied in the kitchen
Notes where relevant should include such matters in an explanatory manner.
Among the kitchen types, things to consider in the formation or rearrangement of the kitchen
The necessary factors are:
Size and type of business
Organizational structure of the business
Physical structure of the kitchen and related equipment
Food menu to apply
Types of Cuisine by Business Type
12 different businesses identified by the National Institute of the Foodservice Industry
traditional restaurants
Quick service restaurants
Food services in health institutions
Food services in secondary education institutions
Food services at universities
Food services in hotels, motels and resorts
Meal services in military units
Meal services in transportation vehicles
Industrial (institutions) catering services
Retail or ready meals
Recreational catering services
#Mutfak Çeşitleri Nelerdir ? #Mutfak türleri ve özellikleri #Mutfak çeşitleri Gastronomi #Mutfak Çeşitleri ders notları #Dünya mutfak çeşitleri #Ada tipi mutfak #Koridor tipi mutfak #Tek duvar Tipi mutfak #What are the #Kitchen Types? #Types of cuisine and their features #Types of cuisine Gastronomy #Types of cuisine lecture notes #Types of world cuisine #Island type kitchen #Corridor type kitchen #Single wall Type kitchen
Comments